NG-lejer i slikproduktion

Bubs i Jönköbing, Sverige havde store problemer med deres installerede lejer. De havde tidligere installeret almindelige rustfri stållejer, men Bubs benytter meget syreholdige materialer som ammoniumchlorid, sukker og æblesyre i deres produktion af slik, hvilket betød, at procesudstyret korroderer hurtigt, og virksomheden måtte tidligere derfor ofte skifte lejer. I 2011 installerede Bubs deres første NG-leje. Det kører stadig problemfrit.

NG-lejer i slikproduktion

Er dit produktionsmiljø hårdt for dit procesudstyr, og er du derfor nødt til at udskifte dit udstyr ofte? Hos BJ-Gear A/S er vi opmærksomme på, at vores produkter skal kunne indgå i meget hårde miljøer og stadig fungere optimalt i lang tid.

Slikproduktion uden produktionsstop

Hos slikproducenten Bubs i Jönköbing, Sverige, har de haft problemer med, at deres lejer maksimalt kunne holde i seks måneder. I produktionen af slik indgår der stærkt syreholdige materialer såsom salmiak, sukker og æblesyre, hvilket bevirker, at virksomhedens procesudstyr hurtigt korroderer. Dette var også tilfældet med de lejer, som var monteret på virksomhedens udstyr, hvilket har været et stort problem, da virksomheden er nødt til at foretage produktionsstop, hver gang en komponent skal udskiftes.

Derfor var de interesserede, da BJ-Gears forhandler Kabetex Kullager og Transmission AB i Kinna, Sverige foreslog at montere NG-lejer påmonteret Perma-smøring på deres udstyr. Bubs startede med at få nogle NG-lejer til test, som blev monteret i produktionsmiljøet og testet over en længere periode. Da Bubs erfarede, at NG-lejerne levede op til forventningerne, kunne et samarbejde begynde.

De første NG-lejer blev monteret i 2011. I dag, mere end syv år senere, fungerer disse NG-lejer stadig upåklageligt. Sidenhen er det blevet til en del flere NG-lejer, der er placeret på virksomhedens produktionsmaskiner. Hos Bubs glæder de sig over, at NG-lejerne har været med til at minimere produktionsstop og dermed har effektiviseret produktionen yderligere.

Rengøringsvenlige NG-lejer af polyuretan

Med sit rengøringsvenlige design er NG-lejer ideelle for Bubs og andre virksomheder i fødevareindustrien. Lejehusene produceres in-house af plastmaterialet polyuretan, der fremstilles ved en tokomponent-sprøjtestøbning. Materialet holdes sammen af kemiske bindinger og er dermed både et fleksibelt samt stærkt og stabilt materiale. Materialet er desuden medvirkende til, at lejerne lever op til høje rengøringsstandarder, da den glatte overflade hverken absorberer vand eller kemikalier samt er modstandsdygtig over for korrosion. Derudover er dækslet, som et af de eneste flange-lejer på markedet, boltet til lejehuset.

NG-lejerne fås både som flange- og stålejer og har en beskyttelsesgrad på IP66 og IP67. Desuden er NG-lejerne både FDA- og USDA-godkendte.

Perma-smøring for yderligere effektivisering

Hos Bubs er der på NG-lejerne påmonteret Perma-smøring, som er en fødevaregodkendt fedt, der kan benyttes for optimal smørring og på kritisk tilgængelige steder uden risiko for fødevarerne. Påmontering af en Perma-beholder sikrer, at lejehuset altid er fyldt med fedt. Det er en økonomisk løsning, da fedtet kun trykkes ud af beholderen, når lejet roterer. Derudover giver det en ekstra sikkerhedsforanstaltning, da beholderen har et tryk på 4-6 bar, som giver et overtryk i lejehuset, og dermed forhindrer indtrængning af vand og kemikalier.