Kundetilpassede elevatorer med gearløsninger fra BJ-Gear A/S

Nye beboere er flyttet ind i Urban Village 4000 - 48 nye lejeboliger i Roskilde. Urban Village 4000 er et energivenligt byggeri bestående af præfabrikerede letbeton-moduler opført i 3 etager fordelt på to blokke, med en elevator ved hver blok. Hydro-Con har leveret de to elevatorer, som er specialkonstruerede til opstilling ved modul- og pavillonbyggeri.

Elevatorer ideelle til lette konstruktioner

Hydro-Con, der er specialister i kundetilpassede elevatorløsninger, har produceret elevatorerne, der benytter tandremme til at trække stolen, og som er special-fremstillede til at kunne stå udenfor. Hydro-Cons elevatorer er også selvbærende og behøver ikke fastspænding til bygningen, hvorfor de er ideelle til opstilling ved lette konstruktioner.

Derudover differentierer Hydro-Con sig fra konkurrenterne ved at benytte aluminiumsskakte i stedet for de gængse stålskakte. Aluminiumsskakte kan justeres under installation, så skakten passer præcist med målene på svalegangen, og dermed undgås højdeforskydning mellem skakt og svalegang.

Specialfremstillede til opstilling udendørs

For at sikre at udendørselevatorerne har lang levetid, har virksomheden taget højde for det danske foranderlige klima under fremstillingen. Udenfor er elevatorerne udfordret af blandt andet is, vand, salt og kondens, og derfor har Hydro-Con elimineret risikoen for funktionsfejl forårsaget af indtrængning af vand ved at bygge alt elektronik ind i vandtætte plastikkasser. Ligeså er alt udvendigt materiale varmegalvaniseret og pulverlakeret, så det kan modstå al slags vejr. Dermed kan elevatorer fra Hydro-Con også bruges i fx klorholdige miljøer såsom svømmehaller.

Hydro-Cons udendørselevatorer tilbydes ydermere med manuelle dørsystemer. Ifølge Frants Oldenburg, den ene af virksomhedens direktører, skyldes 75% af reklamationer på elevatorer at dørene ikke fungerer. Ud fra princippet ”Make it simple” tilbyder Hydro-Con derfor også elevatorer med døre uden motor, og eliminerer dermed funktionsfejl og reklamationer på dørene.

BJ-Gear A/S som en vigtig leverandør

Hydro-Con differentierer sig mærkbart fra konkurrerende virksomheder ved valget af gear, motorer og bremser. Konkurrerende elevatorbyggere benytter oftest en præmonteret kasse med de tre komponenter indbygget, hvor indholdet er ens for alle kunder. Hydro-con tager i modsætning til konkurrenterne udgangspunkt i den enkelte kunde, hvad der er behov for i forhold til optimal brug, og installerer derpå de nødvendige transmissionskomponenter enkeltvis.

I mange år benyttede Hydro-Con snekkegear i deres elevatorer, men da kravene til energioptimering er blevet skærpet, har virksomheden nu valgt at benytte keglehjulsgear med høj virkningsgrad i stedet. Derudover er keglehjulsgear også mere støjsvage end snekkegear. Dette er også en vigtig faktor i valg af gear, da kunderne stille krav om støjsvage elevatorer – både ved indendørs og udendørs brug.

BJ-Gear A/S leverer alle gear, motorer og bremser til Hydro-Cons elevatorer. Direktør Frants Oldenburg forklarer, at BJ-Gears egenskab som allround leverandør, med rigtige priser og indsigtsfuld rådgivning, gør det fordelagtigt at benytte BJ-Gear som leverandør af alle de nødvendige transmissionskomponenter.

Er du blevet nysgerrig på de kundetilpassede elevatorer fra HYDRO-CON? følg linket her og læs mere på virksomhedens hjemmeside

 

Customised lifts with gear solutions from BJ-Gear A/S