BJ-Gear A/S investerer i nyt komplet bearbejdningscenter

Vi har investeret i et nyt bearbejdningscenter – det øger vores kapacitet, effektiviserer vores produktion og styrker vores fleksibilitet betydeligt.

KUKA QRS - Quality Robot Systems hos BJ-Gear

Den ny maskine er en Matsuura MAM72, som er en fuld 5-akset fræser med paletteveksler og et værktøjsmagasin med plads til 170 værktøjer. Det store værktøjsmagasin gør opstillingstiden minimal og med det ny bearbejdningscenter kan vi dermed automatisere nogle processer, der tidligere har været manuelle. Det gør, at vi både kan spare mandetimer, sikre flere ubemandede timer, men også skåne medarbejdere der undgår tunge løft ved opstilling.

Tilsluttes en robot, et lagringssystem og en spændestation ...

Den ny Matsuura MAM72 skal forbindes med en Kuka QRS-robot, en Kardex-lagerautomat, en spændestation samt en mulighed for vask og tørring. Robotten håndterer bevægelserne mellem et emne og bearbejdningscentret, fra råmaterialet kommer ind i bearbejdningscentret, indtil emnet er færdigt og klar til opbevaring. I store træk vil robotten flytte råmaterialet fra Kardex-lagerautomaten til en automatisk spændestation, hvorefter den flytter emnet ind i bearbejdningscentret. Derefter vil robotten tage det færdige emne og placere det i en vaskemaskine og derefter i en tørrezone. Til sidst vil robotten placere det færdige emne på et af vores MiR-borde, hvor det vil være klar til lagerlægning.

Dermed fuldautomatiserer vi vores produktion af gearhuse og med mulighed for mange ubemandede timer, kan vi sikre fortsat produktion hen over weekends og helligdage.

Receiving robot for our new maching centre