BJ-Gear A/S tilfører flere kompetencer

I marts 2018 blev Ny Stenderup Maskinfabrik ApS en del af BJ-Gear A/S. Ny Stenderup Maskinfabrik er en underleverandørvirksomhed med speciale i fortanding, CNC-drejning og -fræsning. De har en maskinpark med maskiner, der er i stand til at producere meget komplekse produkter, og otte medarbejdere med mange års erfaring i brug af maskinerne.

 Okuma Multus maskine på BJ-Gear fabrik

En stærk maskinpark og dygtige medarbejdere

Når man benytter Ny Stenderup Maskinfabrik til underleverandørarbejde, er man sikret bearbejdning af høj kvalitet og med sikker levering. Dette sikres blandt andet ved benyttelse af de nyeste bearbejdningsmaskiner, der kan håndtere meget forskelligartede opgaver, samt dygtige og dedikerede medarbejdere.

Moderne maskiner til komplekse opgaver

Ny Stenderup Maskinfabrik tilbyder fræsning og drejning på højt niveau og levering af meget komplekse opgaver. Det kan de blandt andet på grund af deres maskinpark.

Virksomheden råder over den nyeste generation multitaskmaskine fra Okuma. Okuma Multus U4000 er udstyret med en 5-akset simultan fræsefunktion og en tandhjulsfræsefunktion, hvilket muliggør at komplekse emner færdiggøres i én operation. Dermed opnår man den optimale præcision og hurtigste bearbejdningstid.

Maskinen har automatisk værktøjsveksler, der indbefatter flere forskellige værktøjer, hvilket gør at komplekse emner kan færdiggøres i én arbejdsproces. Derudover har Ny Stenderup Maskinfabrik tilvalgt en tandhjulsfræsning, så maskinen også kan færdiggøre produktion af tandhjul.

5-akset bearbejdning sikrer højt præcisionsniveau

Den nyeste maskine i maskinparken er en imponerede DMG Mori DMU 80 eVo. Den blev tilkøbt virksomheden i 2017 og er et 5-akset bearbejdningsmaskine. Maskinen er udstyret med palletteveksler med 6 stationer, som sikrer hurtige omstillingstider og muligheden for at køre ubemandet i længere tid.

Maskinen er med til at sikre virksomhedens høje krav til præcision på komplekse emner og evnen til at være fleksibel i forhold til de forskelligartede opgaver, kunderne har.

Konventionelle maskiner og robotter

Ny Stenderup Maskinfabrik råder desuden også over et 3-akset bearbejdningscenter, en DMG Mori - DMC 1035 V ecoline, samt to Okuma LB 3000 CNC-drejebænke og to tandhjulsfræsere.

De to Okuma-maskiner er begge med Y-akse og kortstangslademagasin. Den ene af maskinerne har desuden subspindel og en 20-kilos robot tilkoblet. Okuma-maskinerne er ideelle til mindre og mellemstore seriestørrelser og leverer bearbejdning af en høj kvalitet.

BJ-Gear A/S og Ny Stenderup Maskinfabrik ApS

Overtagelsen af Ny Stenderup Maskinfabrik vil helt sikkert styrke begge virksomheder. BJ-Gears produktprogram er blevet endnu bredere, og virksomheden kan nu udover gear og aktuatorer også tilbyde underleverandørarbejde såsom fortanding, drejning og fræsning. Ny Stenderup Maskinfabrik, som forbliver på nuværende lokation, får styrket sin organisation og sine kompetencer inden for salg, udvikling, produktion og kvalitet.