You don't have javascript enabled.

Eksperter i specialgear og -aktuatorer

BJ-Gear A/S har omfattende ekspertise i at udvikle specialgear og -aktuatorer i  professionel dialog med din virksomhed. Med et specialgear eller -aktuator får virksomheden ofte samlet set en billigere, teknisk bedre og mere kompakt transmission end løsninger baseret på standardgear og -komponenter.

Med ingeniørarbejde baseret på knowhow og innovation kan vi sikre en kompetent leverance fra idéfasen over konstruktion og produktion til levering af prototype og efterfølgende serieleverance. Også på dette område indebærer vores fleksible udviklingsafdeling og produktionsapparat, at vi hurtigt kan fremstille specialgear og -aktuatorer til en fornuftig pris, selv i små serier.

Udgangspunktet kan enten være et nyt design eller et eksisterende design, som ønskes ændret eller optimeret.

Vi mestrer alle gearprincipper

Vi påtager os udvikling og design af alle geartyper som eksempelvis snekkegear, tandhjulsgear, vinkeltandhjulsgear, keglehjulsgear og planetgear. Løsningen kan også findes i en kombination af forskellige geartyper i et eller flere trin. I forbindelse med specielle aktuatorer anvendes ligeledes forskellige principper for udveksling og omsætning af rotation til en lineær bevægelse.

Vores koncept bygger på anvendelse af så mange kendte typer og komponenter fra vores standardprogram som muligt for at optimere pris og gennemløbstid. I øvrigt er der næsten ingen begrænsninger i, hvordan et gear, spindelgear eller en aktuator kan specialiseres i forhold til design, performance, materialevalg m.v. for at opnå den optimale løsning vurderet ud fra dit behov.

En anden typisk specialisering er udviklingen af et specialgear, hvor der er store krav til præcisionen i gearet for at opnå et minimalt slør. Se eksempler på præcisionsgear nedenfor eller læs mere her.

Nedenfor er vist eksempler på specialgear, vi har udviklet sammen med vores kunder:

Præcisionsgear med dobbel udveksling og indbygget skridkobling

Rustfrit vinkelgear

Special gearløsning integreret i arm til anvendelse i en iscreme-maskine

Rustfri kødsav med rustfri AC-motor

2-trins tandhjulsgear med DC-motor, bremse og encoder

Dobbeltvirkende kugleskruegear med servomotor og bremse

Nedenfor er vist eksempler på specielle aktuatorer og spindelgear, som vi har udviklet sammen med vore kunder:

Kompakt inline aktuator med planetgear og servomotor

Kompakt inline aktuator med planetgear og servomotor

Rustfrit spindelgear med rustfri spindel


Specielle ATEX-godkendte produkter

Også når det gælder specialprodukter, kan BJ-Gear A/S levere eksplosionsbeskyttede aktuatorer, gear og gearmotorer, der lever op til gældende ATEX-direktiver. Vi har stor ekspertise inden for risikovurdering, dokumentation samt produktion i henhold til ATEX-direktivet. En del af vore produkter er ATEX-godkendte, mens andre kan leveres efter opgave. Læs mere her.