You don't have javascript enabled.
legalporn4k.com
 
22.08.2019

BJ-Gear benytter 100% grøn energi

Vi er stolte indehavere af et certifikat for køb af vindstrøm, og dermed bidrager vi til opfyldelsen af FN’s 13. verdensmål for bæredygtig udvikling. Verdensmål nr. 13 handler om en fælles klimaindsats, der skal hjælpe med at bremse klimaforandringerne blandt andet ved at reducere verdens samlede CO2-udslip.

Med vores certifikat for køb af vindstrøm benytter vi os i hele 2019 af 100% grøn energi, og vi forventer at gøre det samme i 2020. Dermed har vi et 100% CO2-neutralt strømforbrug, og samtidigt støtter vi opførelsen af flere vindmøller, og dermed en udvikling henimod at bæredygtige energikilder på sigt erstatter de nuværende ikke-vedvarende energikilder.

Er strøm ikke bare strøm?

Men hvordan fungerer det lige? Hvordan kan man vide, om det er vindstrøm, der kommer ud af stikkontakterne – er strøm ikke bare strøm?
Al strøm, der produceres, ledes ind i elnettet, så man kan ikke i praksis vide, hvor strømmen kommer fra. Strømmen bliver herefter udbudt på elbørsen til én markedspris uanset, hvordan strømmen er produceret. Her køber elleverandørerne strømmen, som de sælger videre til forbrugeren.

Det, vi køber, er et oprindelsescertifikat eller en garanti for, at den strøm, vi har betalt for, stammer fra en konkret elproduktion. Disse certifikater, også kaldet Guarantees of Origin-certifikater, er samtidigt en garanti for, at den strøm, der indgår i vores årlige energiforbrug, reserveres og produceres af vindmøller.

Hvad betyder det i det store billede?

Når flere og flere køber certifikater for køb af vindstrøm, er vi med til at øge efterspørgslen på strøm fra vindmøller, fordi der kun findes et begrænset antal certifikater svarende til den vindmølleenergi, der forventes at blive produceret på et år. Dermed køber vi ikke kun grøn energi, vi støtter også opførelsen af nye vindmøller og er dermed med til at øge andelen af vindstrøm i det danske elnet.

Du kan læse mere om vindstrøm fra Ewii på deres hjemmeside.

Se vores certifikat her
ARKIV: