You don't have javascript enabled.
 
28.02.2019

BJ-Gear A/S øger salget af NG-lejer

Vi vil alle gerne undgå salmonellaudbrud, og at andre farlige bakterier finder vej til spisebordet. Derfor stilles der generelt højere og højere hygiejnekrav til maskiner og udstyr, der bruges til fødevarefremstilling. Her er det især vigtigt, at produkterne har et rengøringsvenligt design, så man undgår risikoen for bakterievækst. Det kan være en del af grunden til, at flere i fødevarebranchen er blevet opmærksomme på, at de med fordel kan bruge NG-lejer i deres applikationer.

BJ-Gear A/S har i 2018 øget antallet af solgte NG-lejer med mere end 37% sammenlignet med 2015. Det øgede salg kan skyldes, at kunder i fødevarebranchen har erfaret, at de med fordel kan anvende lejerne i flere processer i produktionslinjen, fra råvarerne kommer ind ad porten, til produktet pakkes og emballeres.

Lejerne er særligt populære i fødevareindustrien, på grund af branchens øgede fokus på hygiejnekrav og produkternes rengøringsvenlighed. Her har NG-lejerne den fordel, at lejehusene er designet med afrundede hjørner og en glat overflade, der gør det nemt at rengøre produktet.

NG-lejerne er modstandsdygtige over for syreholdige råmaterialer og egner sig derfor til brug i slikproduktion. På billedet er lejet installeret med et Perma-smørringssystem.

Dermed undgår man bakterievækst, og ophobning af urenheder reduceres. Lejerne har desuden den force, at de er vandtætte og fungerer under vand uden fare for, at de ruster med tiden.

Er du interesseret i at se NG-lejerne i funktion? Her kan du se et eksempel på brug af lejerne i fødevareproduktion, hvor der anvendes syreholdige råmaterialer.

Materialet gør NG-lejerne særligt modstandsdygtige

NG-lejehusene er fremstillet af en hård variant af plastmaterialet polyuretan (PUR), der fremstilles ved hjælp af en tokomponentsprøjtestøbning. Det gør materialet både fleksibelt og stærkt. Dermed er lejerne langt mere modstandsdygtige over for slid og brud sammenlignet med lejer af termoplast, der er et langt mere porøst materiale. Den glatte plastoverflade optager desuden ikke vand og er modstandsdygtig over for brug af rengøringsmidler og kemikalier. Lejerne kan tåle temperaturer fra
-30° til +100°.

NG-lejerne produceres i vores virksomhed lige uden for Skanderborg, hvilket sikrer at produktet

Med sit rengøringsvenlige design egner lejerne sig særligt godt til fødevareindustrien. Lejerne fås desuden med en beskyttelsesgrad på IP66 og IP67 og kan på anmodning leveres med en beskyttelsesgrad på IP68 og IP69K.

er fremstillet under sunde arbejdsforhold og med dansk kvalitetssikring. Lejerne er FDA- og USDA-godkendte samt fødevaregodkendte i henhold til EU-forordning nr. 1935/2004.

Totalleverandør af transmissionsløsninger til fødevareindustrien

Udover NG-lejer tilbyder BJ-Gear en række rustfri produkter, der alle egner sig særligt godt til brug i fødevareindustrien. Vi leverer rustfri gear herunder snekkegear, keglehjulsgear og spindelgear samt rustfri aktuatorer, motorer, bremsemoduler og maskinfødder. Vi forhandler desuden rustfri koblinger og flangeencodere.

Vil du gerne modtage produktnyheder eller historier om nogle af de steder, hvor vores produkter gør en forskel? Så tilmeld til vores nyhedsbrev lige her.